Masa

Isk iSk

My photo
Rumah papan atas bukit mengadap ciptaan NYA...subhanallah CANTIK!! dan tersangatlah cool..ALLAH tu hebat!

Saturday, August 22, 2009

KESERONOKAN

Assalamualaikum….

Huhu….marilah kita sma2… (uiks? Pa neh?) hahah…sj mau carik kelainan….
Aku suka ati kali neh mau share keseronokan…(kali neh kebaikan) mngenai seorg sahibah yg brjaya brdkwah hnya melalui prbuatan…
Hehehe..aku telah mminta kbenaran kpd beliau utk kgsi d cneh….tp tp beliau x izinkan aku mnyebut nma beliau…(wa tabik sma lu)
N aku asa bnda neh amt2 lah elok utk jadik prkgsian brsma…sbg pgjaran, sbg renungan brsma n sbg mcm2 ag lah yg mau trlintas d ati sp2 pown (aslkan baik)

Segalanya dari hati…
Nma blog yg amt brkait rapat dgn setiap post2 aku….
Setiap kejadian pasti Allah tetapkan yg terbaik utk mereka….

Utk x meng abeh kan enzim2 amilase (ayaq liuq) pembca yg tersinggah…,
Aku mau straight tewos kpd cita prkgsian aku…
Al kisahnya brmula cmneh…..
Seorg sahibah neh bekerja (latihan industri slama 6 bln – politeknik) dsebuah tmpt yg nma nya office..hoho…(lokasi d rhsiakan ats khendak tuan pnya cita)
So so…dia xbyk brckp sal agma neh…beliau cma melakukan jak…
Misalnya time solat beliau solat…n kdg2 msa mau solat,
beliau ajk skali la….
Beliau jga batas2 prgaulan….

Tnpa d sgka2 setiap prbuatan beliau d prhatikan…
N da yg mgikut…
Alhmdulilah Tuhan bkak pntu hati mreka…
Dia pncrkan chaya pling mahai….yg duit xbley beli….’cahaya hidayah’….
Mreka mnjadikkan dia tmpt rujukan…
Sahibah trsebut still mrendah dirik n slalu says kat aku yg dia pown maseh dlm proses…maseh byk lagik yg xtahu….
Aku suka mau ckp pd dia n suma org bhawa if Tuhan nk bg kurniaan, Dia akn bg tnpa kira cmna latar blkg org tu….
Dia kan Maha Kuasa…

Sbenaqnya kita dh jdik pilihanNya sbb Tuhan bg amanah tu pd kita….syukran2

Kdg2 hnya dgn prbuatan kita mmpu utk brdkwh….. xckp byk pown…
Lebey bek buat dari hnya ‘pndai ckp’
Mcm aku suka kta…suma org ley ckp wlau dgn cra pa pown…tp prbuatan 2 pnting…
Kita pndai ja brsyarah n ckp mcm2 (cam pakar ja) tp bila smpai pd prbuatan, pa yg kita ckp xselari pown dgn prbuatan….
Jadik bentilah ckp pndai tp xbuat (huar huar)..(isk isk aku lah neh)

Jadik 2 yg aku mau jadikkan kesah teladan utk kali neh…

Sesungguhnya segalanya milik Allah…kita hnya meminjam sj…..

Wasalam …..