Masa

Isk iSk

My photo
Rumah papan atas bukit mengadap ciptaan NYA...subhanallah CANTIK!! dan tersangatlah cool..ALLAH tu hebat!

Saturday, August 28, 2010

my design

Assalamualaikum...

ya ya ya..software yang da siap memang amat-amat la mudah..,
arineh aku nak kongsi sedikit design yang aku buat pada mereka2 di pejabat..atceli mereka yang mintak..
maka ngan sengal-sengal jibon aku telah mendesign seperti kanak-kanak...hohoho







ar la neh target aku mau memahirkan dirik dalam photoshop supaya minat aku boley terus aku kembangkan..hahah..
maka, maka, marka opssss, maka aku akan berusaha..berusaha wahai farid..ohoooooiiii
wasalam

Sunday, August 15, 2010

Keja punya pasai

Assalamualaikum...




http://www.emocutez.comBila da aku dok kat penjara sineh baru aku rasa,
rasa dhaifnya dirik,
ya tak suma yang kita sangat gedik-gedik mau dan mahu kita dapat...
Tu pown da kira baguih aku dapat keja...


Tambah2 bulan ramadhan neh..
Baraqah pown banyak..sabaq mau kena banyak...
http://www.emocutez.comtapi still lagik terasa sayu tengok keadaan diri..
aku dah tak macam masa dok muda dulu-dulu...
Dulu kat politeknik
seminggu ada banyak pengisian...
Ada banyak kelapangan,
walaupown tengah-tengah sesak bleh lagik belok sana dan sini...
ada halangan bleh ja pakai firewall yang kuat tepis
Ada  sahibah2 patung bear2 yang comei yang tersayang...
http://www.emocutez.com
Boley kata tiap2 malam aku tingat lee dong wook (iskisk)
Memang rasa sayu..sebak pown ada


Rindu suasana soleh tu
http://www.emocutez.comRindu pengisian usrah Ustaz Sharihan
Rindu didikan Cikgu Azmi...
Rindu sangat nak dengaq penyampaian Kak Mar...
Aku rindu nak dengaq sahabat busuk tersayang  berleter sebab aku ketegaq (degil)..
Rindu sahibah-sahibah seperjuangan..
Adik-adik yang tercinta...


Mana nak dapat suma neh...
Masa lapang pown tak dak bila aku dok keja neh...
http://www.emocutez.comFull ke dunia saja...keja darik isnin sampai sabtu..
pastu 10 jam kat tempat keja..
Nak jenguk sahibah-sahibah pown tak sempat..
Ari ahad yang cuti, waktu tu lah nak basuh baju,
nak lipat kain yang tertangguh...


iskisk..Ya...aku menjadikkan keja aku sebagai alasan...
http://www.emocutez.comPerjuangan tu kat mana-mana pown takkan terputus...
Tapi bila jenguk-jenguk balik,
tempoh aku da masuk neh,
takdak skalipown aku sempat pi mana2 program...
Masuk pukui 7.30 balik pukui 6 baru sampai umah..kadang-kadang 5.30, 5.45...
http://www.emocutez.comUsrah? lagik la takdak..
Offer? memang banyak...
Tima kaseh banyak makcik Rohainon yang tak putus-putus send mesej bagitau ada usrah..
tapi sayang...Aku tak sempat pown singgah...
dah la tu balas pown dok mesej tersebut
akibat kedekut mau topup tak dak kredit




tiap-tiap kali dapat mesej,
http://www.emocutez.comada program, ada pengisian,
jiwa aku tak yah dok kata bebai tak sangga meronta-ronta..
Aku mau ada kat sana....
Jiwa aku dok melayang-layang terbang...
http://www.emocutez.comTapi nak buat camna..apa yang aku bleh buat?
aku ada tanggungjawab...
Ala yang orang puteh dok buat muka sopesen kata "where is your commitment" tu...


Mau tak mau aku tak leh buat suka2 ati...
http://www.emocutez.comtambah-tambah dalam tempoh percubaan..
ah... ikutkan ati gila aku tak mau kompom pown,
Kalo kilang tu pak aku punya takpa gak..
Mustahil dulu sebab pemilik kilang tu jepun,
aku lak itam..hahah...so owner kilang tu sah sah bukan bapak aku..
(tak dak kena mengena ngan cita)


http://www.emocutez.comBukan aku kata tempat keja la tak baguih tapi aku tak sedap duduk ngan cara pakaian dia..
Kalo aku leh pakai sesuka ati takpa..
http://www.emocutez.comtapi masalahnya terikat ngan peraturan pakaian yang syariatnya longgar...
tu tak tengok lagik kalo kompom pakai camna..
oh ya ya..aku sedaq tu...aku bukannya baik sangat..
but at least bagik aku peluang untuk buat things yang dikategorikan sebagai wajib beb...


salah aku gak, tak tanya camna dressing dia masa masuk dulu..
http://www.emocutez.com"any question?"
n ngan muka yang ala-ala sengal "oh noo"
ceh nak amik dush dush kedebukkk balasan kau farid....
siyes masa temuduga aku main-main sebab aku dok feel feel tak dapat da
reason? mana taknya yang intebiu ngan aku tu suma laki beb..


http://www.emocutez.comBenti keja?
bukan aku tak mo...
cukuplah bebanan yang aku da bagik kat ibu abah..
masa aku sakit da beribu depa abeh..
sapa nak bayaq ptptipu (ptptn) kalo aku tak keja?
nak harapkan ibu abah lagik?
Ada la jugak rasa malu dalam dirik...reti gak la rasa segan...dok perabeh beraih (beras) kat umah...
yang paling best masa aku dok kat umah lepas abes poli..
http://www.emocutez.combulan2 depa dok bagik duit blanja..
tobat aku lagik malu..isk da besaq2 mak bapak dok bagik duit lagik..
Cukuplah apa yang depa da korbankan...
itu tak kira blanja membesaqkan aku lagik....


http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com
Aku mau keja pown sebab bajet nak earn duit sndirik untuk buat pjj kat mana-mana universiti with my own money dan tak dak da pinjam kat along ptptn...
dan dan mau cari experience sama dalam bidang aku neh..


Padan muka aku....
Aku dapat batu penat..still pengalaman tu ada la gak
http://www.emocutez.comPenampaq Pengajaran pown banyak aku dapat...
Pengisian? Aku kena carik sendirik laaa...
tapi tak sama...apa yang kita dengaq ngan telinga dan kita baca...
bila disampaikan lebih banyak penghayatan...feel pown lebih...
Tapi apa kan daya...


http://www.emocutez.comAku la neh bleh jadik pemerhati..observer (cehhhh...hak tuuuui)
pemerhati kebahagiaan sahibah-sahibah dalam status facebook...
Depa happy aku tompang happy....
setidak-tidaknya terubat sket tengok depa syok...


Aku neh ada satu ja permintaan...(cakap cam orang nak tinggai wasiat ja..iskisk)
http://www.emocutez.comKalo aku tak dak rezeki dapat tempat keja yang lebih bek..
Cukuplah aku leh berbuka puasa buat kali terakhir ngan sahibah tersayang...
sebab pasneh depa da balik negeri masing-masing...
Memang la dalam Malaysia gak....
tapi bila? dan celah mana aku mau pi?
taklama lak depa da jadik bini orang..dan komitmen depa akan lebih besaq..


sedikit rasa hati aku ter 'emo' arineh...
dipendam sakit...diluah opkos pada Tuhan la ianya menzahirkan kepuasan...
dan hanya sebagai pengajaran buat aku dan anyone lah...
Okeh tata..jepun kata dewa mata (see u) again..haha..
wasalam...
http://www.emocutez.com wuuuuuu.....oh oh ohhttp://www.emocutez.com..iskiskisk






http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com
SAYA MAU MAU MAU MAU..TAK KIRA MAU JUGAK
ini budak sangat mengada..yahhh beeeeep beeep kasi fire sama dia..huh~