Masa

Isk iSk

My photo
Rumah papan atas bukit mengadap ciptaan NYA...subhanallah CANTIK!! dan tersangatlah cool..ALLAH tu hebat!

Friday, August 12, 2011

Bukan

Assalamualaikum



Aku pakai tudung labuh bukan sebab nak dengar pujian
"So sweet dan cute"

Tapi kalau ada ALHAMDULILLAH (^_<)

Aku pakai tudung labuh bukan berharap
"Ang nehhh baikk noh"

Sedetik aku lansung tak ingin pujian dan anggapan manusia pada aku = dia ni baik
Bukan tu yang aku nak.

Aku pakai  KERANA ALLAH TAALA dan sebab AKU NAK, AKU  SELESA, AKU  NAK JAGA MARUAH AKU SEBAGAI SEORANG POMPUAN  noktah

Dan aku tak kata kalau free hair dan tudung biasa tu JAHAT.
Sebab bagik aku semua orang, SELAGI dia laksanakan PERINTAH Allah sebagai orang ISLAM, masih ada IMAN di hatinya.

Ang ingat pakai tudung labuh tu baik sangat ka?
Aik? bila masa aku ngaku kat semua orang "AKU BAIK"
Okeh hari ini aku ngaku ya "AKU ADALAH JAHAT"

Sekian terima kasih.

p/s Ada satu perkara yang mampu membezakan kita semua sebagai manusia = IMAN

wasalam

Wednesday, August 10, 2011

Sharing is caring

Assalamualaikum




"Kalau kamu melihat seseorang berbudi luhur, berusahalah menyamai kebaikannya dan kalau kamu bertemu dengan seorang berbudi rendah, periksalah dirimu sendiri"


Oleh dan demikian demikian JOM kita perbaiki diri ^^


p/s Selamat beramal..dan salam ramadhan


p/s oh oh pasal video ai ai nanti-nanti lah aku ambik lain video yang tanpa suara punya...Ada masalah teknikal kat video tu..Nampak gaya Allah tak izin video tu duduk lama dalam blog ni...


Wasalam